Motorsykkel http://jernskogen-mc.com På tur med motorsykkel Fri, 08 Jan 2016 09:03:11 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 Hvem vinner årets MotoGP-sesong? http://jernskogen-mc.com/hvem-vinner-arets-motogp-sesong/ Mon, 14 Sep 2015 05:35:10 +0000 http://jernskogen-mc.com/?p=40 MotoGP-sesongen er godt i gang, og det blir spennende å se hvem som stikker av med seieren i MotoGP World Championship. Dette mesterskapet er den mest prestisjefylte klassen i en rå motorsykkelsport kalt roadracing. Sesongen 2015 består av 18 Grand Prix-løp som finner sted over hele verden. Per dags dato gjenstår det kun seks løp, og selv om det allerede er noen førere som leder an, er ingenting enda avgjort.

Det spesielle med denne motorsporten er at førerne kjører på prototypesykler, det vil si motorsykler som absolutt ikke egner seg for kjøring i vanlig trafikk. Dette er rett og slett spesialdesignede sykler for å oppnå størst mulig fart. Roadracing er med andre ord en tøff motorsport. Løpet finner sted på en asfaltert bane som har krappe svinger, og det oppstår ofte tette dueller mellom førerne.

Fortsatt ikke for sent å legge penger på favorittene

Hvis du ønsker å legge penger på noen av førerne, så kan oddsene hos Nordicbet gi deg en oversikt over hvem av MotoGP-førerne som er tippet som vinnere denne sesongen. Spanjolen Marc Marquez ble fjorårets vinner, men han ser ikke ut til å stikke av med seieren i år ettersom han per dags dato ligger på tredjeplass, ganske langt bak andre- og tredjeplass. Det er derimot Valentino Rossi, en av verdens absolutt beste roadracing-førere, som ligger an til å vinne årets sesong. Og mellom Rossi og Marquez ligger spanjolen Jorge Lorenzo, ikke så altfor langt bak nummer én. Med seks gjenstående løp er ingenting avgjort. Neste Grand Prix går av stabelen i Nord-Italia og San Marino i midten av måneden, før det hele avsluttes i Spania den 8. november. Det er altså vel to måneder igjen av den spennende MotoGP-sesongen.

]]>
Med motorsykkel i utlandet http://jernskogen-mc.com/med-motorsykkel-i-utlandet/ Fri, 10 Apr 2015 09:41:49 +0000 http://jernskogen-mc.com/?p=12 Med en motorsykkel har man mange muligheter til å dra på ferietur til utlandet. Det er mest praktisk å dra på ferie i Europa, ettersom man trenger båt for å komme seg over havet til USA.

Men det finnes også nordmenn som tar med sykkelen over Atlanterhavet og kjører berømte veier i USA. Andre kjører motorsykkel helt til Asia. Det finnes mange muligheter. For de fleste er likevel Europa det mest fornuftige valget, både fordi det er lett tilgjengelig, og fordi man ikke trenger så lang tid på å komme seg dit.

Sverige og Danmark er opplagte land å besøke, men det er også fint å dra lenger sørover, til varmere land. Dette er spesielt fint om vinteren, når det er dårlig føre i Norge. Da kan man faktisk dra til Syden på egen motorsykkel, for eksempel til Spania eller sørkysten av Frankrike. Også rundt Adriaterhavet er det mange fine steder.

Før man drar, må man ha alle forsikringer i orden. Sykkelen må også sjekkes, slik at man ikke blir stående på halvveien. I enkelte land må man også være mer på vakt mot tyver og svindlere. Pass og sertifikat må selvsagt også være i orden før man drar.

]]>
Konkurransekjøring med motorsykkel http://jernskogen-mc.com/konkurransekjoring-med-motorsykkel/ Mon, 06 Apr 2015 09:39:47 +0000 http://jernskogen-mc.com/?p=14 Noen kjøper motorsykkel bare som transportmiddel, mens andre gjerne vil konkurrere. Motorsykkelsport kan være en rimelig inngang til motorsport, og spesielt motocross er populært blant barn og ungdommer. Motocross er hastighetsløp på kuperte baner med svinger og hopp. Det finnes motocrossykler som er tilpasset veldig små barn, så man kan starte tidlig.

Mange spennende grener innen motorsykkel

Andre spennende motorsykkelsporter man kan lese mer om er enduro, dragracing, speedway, trial og roadracing. De fleste av konkurransene handler om hurtighet, men i trial handler det om å komme gjennom hinderløyper uten å sette føttene i bakken. Her handler det mer om kontroll over sykkelen enn hurtighet. Freestyle Motocross er den mest ekstreme motorsykkelsporten, der utøverne gjør høye hopp og triks i luften.

Klasseinndelt sport

Hver motorsykkelsport deles inn i ulike klasser. Superbikes er en del av roadracing. Superbike er en konkurranse der man bruker produksjonsmodeller, altså motorsykler som finnes i vanlig salg. Syklene som brukes i konkurransene er trimmet og forbedret, men alle kan kjøpe seg en sykkel som ligner. Ettersom det brukes produksjonsmodeller, er Superbike populært blant motorsykkelprodusentene. De ser på sporten som fin reklame for motorsyklene sine, og suksess på banen kan gi økte salgstall. Selv om man ikke driver aktivt med motorsykkelsport, kan man følge konkurransene på TV.

]]>
VM Superbike 2015 http://jernskogen-mc.com/vm-superbike-2015/ Sat, 04 Apr 2015 11:40:53 +0000 http://jernskogen-mc.com/?p=16 VM i Superbike 2015 består av 13 omganger, totalt 26 løp, ettersom det kjøres to løp på hver av de tretten banene. Sesongen startet 22. Februar og varer til 18.oktober. De to første rundene har vært dominert av britiske Jonathan Rea. Han vant Heat 1 i første VM-runde, og i den andre VM-runden vant han begge løpene. Leon Haslam vant det andre løpet i første VM-runde, og ligger foreløpig på andreplass sammenlagt. Men sesongen er bare så vidt i gang.

Jonathan Rea og Leon Haslam ligger så langt god an. De har begge fått en flott start på SBK, og ligger dermed allerede som tidlige favoritter på bettingsider som Betsafe. Med britiske Chaz Davies på en foreløpig sjetteplass, ser det bra ut for Storbritannia i 2015! De to neste løpene kjøres i Spania 12.april.

Jonathan Rea hadde mange gode plasseringer under VM i Superbike i 2014. Han vant fire av løpene, og endte på tredjeplass sammenlagt i sesongen. Rea har tidligere konkurrert i britisk superbike, før han begynte å kjøre supersport. Han var også innom MotoGP. Siden 2008 har han kjørt VM i Superbike, men sesongen 2014 var første gang han havnet på pallen sammenlagt.

Leon Haslam er også fra Storbritannia, og begynte å konkurrere i ung alder. Han kjørte VM i Superbike sesongen 2003 og 2004, før han valgte å konsentrere seg om det britiske mesterskapet i noen sesonger. I 2009 kom han tilbake til VM for fullt. Sesongen 2014 sikret han seg bare én pallplass, og endte på sjuendeplass sammenlagt. Starten på 2015 er derimot mye bedre, og kanskje han klarer å oppnå en bedre plassering. Han kom på andreplass i VM i 2010, og håper nok på noe lignende i år. Kanskje han til og med kan oppnå sin beste plassering noen sinne.

]]>
Fellestur med motorsykkel http://jernskogen-mc.com/fellestur-med-motorsykkel/ Wed, 01 Apr 2015 21:37:56 +0000 http://jernskogen-mc.com/?p=10 Selv om det er fint å kjøre motorsykkel på egen hånd, kan det være fint å kjøre sammen med andre når man skal på lengre turer. Mange slår seg sammen med andre når de skal over grensen til Sverige, eller når de skal på ferieturer rundt i Norge eller Europa.

Det er alltid morsomt å kjøre flere sammen. Da har man noen å snakke med når man raster, og man kan kanskje spare penger på å dele på et telt eller en hytte når man skal sove. Det er også en ekstra sikkerhet å kjøre sammen med andre.

Dersom man får problemer med sykkelen, er det alltid noen i nærheten som kan hjelpe til. Da går det raskere og enklere å reparere småfeil. Man blir heller ikke stående alene dersom man trenger profesjonell hjelp. Fellesturer er sosiale og trivelige, og det er alltid morsommere å dele gleden med andre.

]]>
Kjøp av motorsykkel http://jernskogen-mc.com/kjop-av-motorsykkel/ Fri, 27 Mar 2015 09:37:27 +0000 http://jernskogen-mc.com/?p=8 Før man kjøper er motorsykkel, er det lurt å tenke gjennom hva man skal bruke den til. Det kan være mange spennende modeller som frister, men dersom man ikke har bruk for en diger sykkel eller en sykkel med ekstra stor motor, er det bedre å velge en annen modell. For nybegynnere lønner det seg å velge en motorsykkel som er lett å håndtere.

Motorsykkelen skal også passe i størrelse. Den skal ikke være for høy eller for lav. Mer om dette finner du her. Det kan være lurt å ta med en erfaren motorsyklist når man kjøper sin første motorsykkel.

Ulike motorsykler for ulike behov

Dersom man bare skal bruke motorsykkelen som transportmiddel, har man andre behov enn dersom man skal bruke den til konkurransesport – og spesielt gjelder dette når man skal tegne forsikring. Pris kan også være noe man må tenke på. Ofte finnes det rimeligere modeller fra andre fabrikanter, dersom man ikke har råd til de dyreste modellene. Tenk praktisk, slik at motorsykkelen gir mest glede for pengene.

]]>
Motorsykkel http://jernskogen-mc.com/ Tue, 24 Mar 2015 09:36:14 +0000 http://jernskogen-mc.com/?page_id=6 Motorsykler finnes i ulike typer og størrelser. De kan ha to, tre eller fire hjul. De fleste motorsyklene som selges i verden er små, praktiske transportmidler. I mange land er motorsykler et billig og praktisk alternativ til bil, og gjør det lett for folk å komme seg fram.

Motorsykkelklasser

Motorsyklene kan deles inn i utallige klasser og typer, men man deler dem som regel inn i seks klasser:

  • Cruiser er en motorsykkel med høyt styre, der man sitter med framstrakte bein, i en bakoverlent sittestilling.
  • Touring er en motorsykkel med kåpe eller vindskjerm, og eventuelt vesker til bagasje. Sittestillingen er rett.
  • Sportssykler er motorsykler med kraftig motor, som er bygget for høy fart. Man sitter foroverlent.
  • Motard/cross/offroad/trail er betegnelser på motorsykler som kan brukes i terrenget, altså utenfor veien.
  • Standard er vanlige motorsykler uten kåpe eller vindskjerm. Man sitter rett.
  • Hybrid er motorsykler som er blandet av flere typer.

Ulikheter mellom syklene

Motorsyklene har ulike størrelser og ulike motorer, slik at man kan velge en sykkel som passer eget behov og egne ferdigheter. Noen motorsykler er vanskeligere å håndtere enn andre, derfor passer de ikke like godt til nybegynnere. Det må man tenke på når man kjøper motorsykkel.

]]>