Home > Motorsykkel > Konkurransekjøring med motorsykkel

Konkurransekjøring med motorsykkel

April 6th, 2015

Noen kjøper motorsykkel bare som transportmiddel, mens andre gjerne vil konkurrere. Motorsykkelsport kan være en rimelig inngang til motorsport, og spesielt motocross er populært blant barn og ungdommer. Motocross er hastighetsløp på kuperte baner med svinger og hopp. Det finnes motocrossykler som er tilpasset veldig små barn, så man kan starte tidlig.

Mange spennende grener innen motorsykkel

Andre spennende motorsykkelsporter man kan lese mer om er enduro, dragracing, speedway, trial og roadracing. De fleste av konkurransene handler om hurtighet, men i trial handler det om å komme gjennom hinderløyper uten å sette føttene i bakken. Her handler det mer om kontroll over sykkelen enn hurtighet. Freestyle Motocross er den mest ekstreme motorsykkelsporten, der utøverne gjør høye hopp og triks i luften.

Klasseinndelt sport

Hver motorsykkelsport deles inn i ulike klasser. Superbikes er en del av roadracing. Superbike er en konkurranse der man bruker produksjonsmodeller, altså motorsykler som finnes i vanlig salg. Syklene som brukes i konkurransene er trimmet og forbedret, men alle kan kjøpe seg en sykkel som ligner. Ettersom det brukes produksjonsmodeller, er Superbike populært blant motorsykkelprodusentene. De ser på sporten som fin reklame for motorsyklene sine, og suksess på banen kan gi økte salgstall. Selv om man ikke driver aktivt med motorsykkelsport, kan man følge konkurransene på TV.

Categories: Motorsykkel Tags: